ABD’li Senatör:“Başkan Trump Kürdistan’ın ablukaya alınmasına hiçbir şekilde izin vermeyecek

ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Senatörü Üyesi Trent Franks, Trump yönetiminin, Kürdistan Bölgesi’nin ablukaya alınmasını engelleyeceğini söyledi.

ABD’li Senatör:“Başkan Trump Kürdistan’ın ablukaya alınmasına hiçbir şekilde  izin vermeyecek

ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Senatörü Üyesi Trent Franks, Trump yönetiminin, Kürdistan Bölgesi’nin ablukaya alınmasını engelleyeceğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Senatörü Trent Franks, ülkesinin İran, Türkiye ve Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne karşı tehditlerine ilişkin, Beyaz Saray ve Başkan Trump, böyle bir durumdan çok rahatsız olacağını belirtti.

Trump yönetiminin, Kürdistan Bölgesi’nin ablukaya alınmasını engelleyeceğinin altını çizen Franks, “Başkan Trump, Kürdistan’ın ablukaya hiçbir şekilde alınmasına izin vermeyecek. Bu tür girişimlerin hepsine karşı çıkacak. Böyle bir girişime de çok sinirlenecektir” dedi.

Irak Hükümet Sözcüsü Said Hadisi, “Hava uçuşlarını durduracağız. Sadece iç hatlar aktif olacak. Yurtdışına gitmek isteyenler Bağdat üzerinden seyahat edebilecek” dedi

Rûdaw’a konuşan Said Hadisi, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti tek taraflı olarak referandum kararı aldı. Irak hükümetinin aldığı kararlar, tüm tarafların anayasaya uyması gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu’nun Kürtlere karşı verdiği kararlara ilişkin ise Said Hadisi, şunları söyledi:

“Kürdistan Bölgesi’ne karşı yarın akşam sınırları kapatacağız. Hava uçuşlarını durduracağız. Sadece iç hatlar aktif olacak. Yurtdışına gitmek isteyenler Bağdat üzerinden seyahat edebilecek.”