ABD’li senatörlerden Türkiye’ye yaptırım mektubu

ABD’li senatörlerden Türkiye’ye yaptırım mektubu

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde kriz konusu olan S-400’lere ilişkin iki ülke arasında bir çözüm bulunamazken, ABD’li senatörler Ankara’ya yönelik yaptırım uygulanması için bastırıyor. ABD'li senatörlerin Trump'a, Rusya'dan alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında, 'Sabır tükeneli çok oldu' denildi.

Reuters’ın haberine göre S-400’ler konusunda Türkiye’ye yaptırım uygulanmasında başı çeken ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen, ortak bir mektup kaleme aldı. ABD’li senatörler tarafından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya gönderilen mektupta, S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırım çağrısında bulunuldu.

Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulanması konusunda “Sabır tükeneli çok oldu, hukuku uygulama zamanı” denilen mektupta senatörler, aksi durumun diğer ülkelere korkunç bir sinyal göndereceğine dikkat çekti.

Mektupta "Bunu yapmamak, diğer ülkelere ABD yasalarını ihlal edebilecekleri için korkunç bir sinyal gönderiyor” denildi.

ABD,  S-400 sevkiyatı nedeniyle Türkiye'yi F-35 programından çıkartmıştı. Ancak Türkiye'nin bir dizi CAATSA yaptırımlarına maruz kalabileceği belirtiliyor.