"ABD’nin Irak’ı İran’ın etkisinden kurtarması zor"

"ABD’nin Irak’ı İran’ın etkisinden kurtarması zor"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamento Grubu Başkanı Arafat Kerim, Heşdi Şabi Irak’ta olduğu sürece ABD’nin Irak’ı İran’ın etkisinden kurtarmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Kurdistan24’e konuşan Arafat Kerim, ABD’nin Irak’ı İran’ın etkisinden kurtarmasının zor olacağını belirterek, Irak’taki siyasi oluşumların birçoğunun İran’da kurulduğunu ve siyasilerin İran’ın etkisinden kurtulamadığını ifade etti.

Heşdi Şabi’nin Irak’ta yasal bir güç olarak kalmaya devam etmesinin sorunları daha da artıracağını vurgulayan Kerim, “Heşdi Şabi’nin yasal bir kurum olarak kabul edilemsi için Irak Parlamentosunda oturum yapıldı. Irak parlamenterlerinin birçoğu maalesef Heşdi Şabi’nin yasal statüye kavuşması için oy verdi. O yasanın iptal edilmesi lazım. Sorunlar bu şekilde daha da artar. ABD, Haydar Abadi'ye Heşdi Şabi'nin kaldırılması gerektiğini söyledi. ABD, İran'ın etkisinden kurtarmak için ABD'nin Arap ülkelerini ziyaret etmesini önemsiyor. Ama sadece bu hamlelerle İran'ın etkisi kırılamaz” diye konuştu.