Abdullah Zeydan: YSK kararı barışın sağlanması umutlarını güçlendirmiştir

YSK tarafından mazbatanın kendisine iade edilmesine karar verilen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan teşekkür mesajı yayınladı.

Abdullah Zeydan: YSK kararı barışın sağlanması umutlarını güçlendirmiştir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeydan YSK kararının tüm alanlarda hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi ve barışın sağlanması umutlarını güçlendirdiğini vurgulayarak “Artık hizmet zamanıdır” dedi.

X hesabından paylaşımda bulunan Zeydan şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle iradesine görkemli bir şekilde sahip çıkan onurlu halkımıza, Eş genel başkanlarımıza,Leyla Zana, Ahmet Türk, Başak Demirtaş, Vekillerimiz ve tüm partili yoldaşlarımıza,

Büyük dayanışma gösteren Sn Demirtaş, Sn Mızraklı, Sn Gültan Kışanak, Sn Figen Yüksekdağ, Sn Sabahat Tuncel, Sn Bekir Kaya şahsında zindanlardaki tüm siyasi tutsaklara,

Adaleti, hukuku, demokrasiyi savunan bütün Türkiye halklarına, basın emekçilerine,

En solundan en sağına hukukun ve adaletin yanında duran tüm siyasi parti liderleri, STK temsilcileri ve dayanışma gösteren herkese şükranlarımızı sunarız.

Adaleti ve hukuku esas alan YSK kararı tüm alanlarda hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi, toplumsal barışın sağlanması umutlarını ve  birlikte onurlu özgür yaşam iradesini daha da güçlendirmiştir.

Artık hizmet zamanıdır. Halkımıza layık hizmetler üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

Ne olmuştu?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı.

AK Parti'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.

DEM Parti’nin YSK’ye başvurusu sonucu mazbatanın seçimi ikinci sırada tamamlayan AK Parti adayına verilmesi kararı kaldırılarak Zeydan’a verilmesi kararı verilmişti.