AK Parti Diyarbakır Adayı Bilden’den Kürtçe seçmeli ders çağrısı

AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Kürtçe seçmeli derslerin seçilmesi çağrısında bulundu.

AK Parti Diyarbakır Adayı Bilden’den Kürtçe seçmeli ders çağrısı

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı (MEB) orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Ortaokullarda, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında seçmeli derslerin tercih süreci 30 Ocak 2024 tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek.

Kentte gazetecilere açıklamalarda bulunan Bilden, Kürtçe ile ilgili bir sorunun olmadığını savundu ve “Kürtçe konusunda en büyük adımlar AK Parti döneminde ve Cumhurbaşkanımız tarafından atıldı. Geçmişte Kürtçe medya yayınına izin verilmiyordu, basın toplantısının Kürtçe yapılmasına izin verilmiyordu. Şimdi Kürtçe konuşuyorum, televizyon kanallarındaki birçok röportajda da Kürtçe konuşuyorum” dedi.

Bilden devamında, “Bölgede Kürtçe dil sorunu diye bir şey olmadığını düşünüyorum. Hükümetimiz Kürtçe dil seçmeli derslerini hayata geçirdi. Tüm vatandaşlarımızı çocuklarını Kürtçe seçmeli dersleri seçmeye çağırıyorum. Derse kaydolun, bu kültürel bir şey, doğru bir şey” dedi.