AK Parti’li Çelik: ABD’de Mazlum Kobani’ye makale yazdırılması utanç verici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin ABD gazetesi Washington Post’ta bir yazı kaleme almasına ilişkin "Bir Batı demokrasisinde, o ülkenin büyük bir gazetesinde, PYD/YPG terör örgütünün başına makale yazdırıyorlar. Bu utanç verici bir durumdur. Bunun, DEAŞ liderine makale yazdırmaktan bir farkı yoktur” dedi.

AK Parti’li Çelik: ABD’de Mazlum Kobani’ye makale yazdırılması utanç verici

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya değinen Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza 'tiran' ya da 'diktatör' şeklinde ifadeler kullanmayı, Türkiye'nin dışındaki kara propaganda merkezleriyle paralel bir biçimde Sayın Kılıçdaroğlu yürütmeye devam ediyor. Türkiye'nin seçilmiş cumhurbaşkanına 'tiran' ya da 'diktatör' gibi ifadeler kullanmak hiç kimsenin haddine değil, bunu şiddetle kınadığımızı bir kere daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Çelik, partisinin "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu ortaya koyunca, CHP'nin de "İkinci Yüzyıla Çağrı" toplantısı yaptığını belirterek, CHP'nin bu toplantısıyla bir "zihni sinir projesi"yle karşı karşıya kalındığını kaydetti.

Toplantıda, "Siyaset üstü kadrolarla Türkiye'yi yöneteceğiz" denildiğini aktaran Çelik, "Bu, geçmişte Türkiye'nin başına büyük belalar açmış vesayetin kodlarından bir tanesidir. Siyasetin aşağılanması, milli iradenin aşağılanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Çelik, ayrıca Suriye ve Rojava’ya yönelik Türkiye’nin olası askeri operasyonlarıyla ilgili çeşitli eleştirilerin yapıldığını dile getirdi.

Öte yandan Çelik, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin (Abdi) ABD gazetesi The Washington Times gazetesine yazdığı “Biz Amerika’nın Suriye’deki en sadık müttefiğiyiz. Bizi unutmayın” başlıklı yazıyla ilgili de konuştu.

Çelik, "Bir batı demokrasisinde, o ülkenin büyük bir gazetesinde, PYD/YPG terör örgütünün başına makale yazdırıyorlar. Bu utanç verici bir durumdur. Bunun, DEAŞ liderine makale yazdırmaktan bir farkı yoktur. Amerika Birleşik Devletleri'nde Washington Post'ta buna yer verdiklerinde aslında yapılan şey, terör örgütü propagandasından başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Ömer Çelik devamında "Çevremizdeki ülkelerde, Türkiye'nin askeri operasyonlarına karşı zirve toplamaktan bahsediyorlar. Her ne yaparlarsa yapsınlar, dünyanın en yüksek meşruiyete sahip askeri operasyonlarını yapıyoruz ve terörle mücadelesini veriyoruz. Eğer bunlar yapılmasaydı sınırımızın dibinde terör yapıları kurulacaktı. Kim ne derse desin, sınırlarımıza yakın bir yerde, ülkemizi tehdit eden bir terör oluşumu gördüğümüz anda vururuz ve darmadağın ederiz" şeklinde konuştu.