AK Parti’nin Bitlis Belediye Başkan adayı Tanğlay, mazbatasını aldı

AK Parti'den Bitlis Belediye Başkanlığına seçilen Nesrullah Tanğlay, mazbatasını aldı. DEM Parti seçim Bitlis seçimleri için YSK’ya başvurmuştu.

AK Parti’nin Bitlis Belediye Başkan adayı Tanğlay, mazbatasını aldı

DEM Parti’nin YSK’ya başvurusuna henüz yanıt verilmemişken mazbata AK Parti’nin Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'a verildi.

AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ve partililerle Adalet Sarayı'na giden Tanğlay'a, İl Seçim Kurulu tarafından verilen mazbatasını alındı.

Tanğlay, "Seçim gecesi birleştirilmiş tutanaklar bize teslim edildi. Akabinde malum partiler, AK Parti'nin kazanmasını hazmedemediler. Hazmedemedikleri için Bitlis'te huzursuzluk çıkarmaya çalıştılar. Hile yapmadan, bir oy devşirmeden seçimi kazandık. Bunun üzerine gölge getirilmesine müsaade etmeyiz." diye konuştu.

Bitlis'te algı oluşturup usulsüzlük varmış gibi göstermenin yanlış olduğunu belirten Tanğlay, "Seçmen listeleri askıya çıktığında bütün partilerin itiraz etme hakkı vardı. Bitlis'te taşıma seçmen vardıysa niye itiraz etmediler” dedi.

Bitlis merkezde 31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti 8 bin 900, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 8 bin 702 oy aldı.

DEM parti “taşımalı seçmen” iddiasıyla ve 2 bin 18 oy geçersiz sayılmasına ittiraz etmişti.

DEM Parti Bitlis İl Örgütü'nün tüm oyların yeniden sayılması için İlçe ve İl Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru reddedildi.

DEM Parti ardından bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.