PSK: Gare’de öldürülen 13 kişinin katili şiddette ısrar politikasıdır

Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK), TSK'nin Kürdistan Bölgesi'nde yer alan Gare Dağı'nda PKK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyon ve hayatını kaybeden 13 kişiye ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

PSK: Gare’de öldürülen 13 kişinin katili şiddette ısrar politikasıdır

PSK tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

TC Milli Savunma Bakanlığı Güney Kürdistan’da yürütülen Gare operasyonu sürecinde, bir mağarada PKK tarafından alıkonulan ve aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 kişinin naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

Ve devlet erbabı, iktidar ve bir kısım muhalefet “teröre” verdi veriştirdi, hamaset nutukları atıldı, tehditler savruldu.

Oysa bu kişiler yeni alıkonulmamıştı, yaklaşık 6 yıldır PKK elinde idiler.

Bu süre zarfında sözkonusu kişilerin serbest kalması için kılını kıpırdatmayan, sivil toplum kuruluşlarının bu amaçla yaptıkları girişimleri karşılıksız bırakan hükümetin kendisidir.

Timsah gözyaşı dökmenin gereği yok.

Başta sözkonusu 13 kişi olmak üzere benzeri biçimde hayatını kaybedenlerin gerçek katili şiddet ve çatışma ortamıdır. İktidarını sürdürmek ve pekiştirmek için şiddet politikasında ısrardır; insan hayatını hiçe sayan zihniyettir. Kürd sorununu şiddet temelinde çözme anlayışıdır.

Kürdistan Sosyalist Partisi başta Kürdistan Bölge Hükümeti olmak üzere ilgili resmi kurum ve kuruluşları, insan hakları ve sivil toplum örgütlerini olayın gerçek yüzünün açığa çıkartılması için harekete geçmeye çağırır.

PKK bu konuda yapılacak olası çalışmaları kolaylaştıracak bir tavır içine girmelidir.

Bu benzeri olayların bir daha yaşanmaması, daha fazla kan dökülmemesi için sorunların şiddetle çözme politikaları bir kenara bırakılmalıdır.

14 Şubat 2021
Kürdistan Sosyalist Partisi
Basın Bürosu