Akar ve Fidan Moskova'da: Şam ile yıllar sonra üst düzey temas!

Hulusi Akar ile Hakan Fidan, Moskova’da Suriye Savunma Bakan Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla bir araya geldi.

Akar ve Fidan Moskova'da: Şam ile yıllar sonra üst düzey temas!
Foto:AA

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Fidan, çeşitli görüşmeler için gittikleri Rusya'nın başkenti Moskova’da temaslarda bulunuyor.

Akar’ın beraberindeki Fidan ile sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’ndan Rusya’ya hareket ettiği bildirildi.

Akar ve Fidan’ın başkent Moskova’daki temaslarının sürdüğü kaydedildi.

Türkiye-Rusya-Suriye Savunma Bakanları ve istihbarat başkanları Moskova'da bir araya geldi

Akar, Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, "Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele" ele alındı.

AA'nın yer verdiği habere göre toplantı sonucunda, "Suriye'de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı" konusunda mutabık kalındığı aktarıldı.

Akar’ın Suriye Savunma Bakanı ile bir araya gelmesi Türkiye ile Suriye arasında 2011'den bu yana bakanlar düzeyinde ilk görüşme oldu.

Görüşmeler daha önce istihbarat örgütleri seviyesinde yürütülüyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı da Rusya, Türkiye ve Suriye'nin savunma bakanlarının bugün Moskova'da bir araya gelerek Suriye'de 2011'de patlak veren savaştan bu yana ilk kez bir araya geldiğini duyurdu.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Suriye krizini, mülteci sorununu çözmenin yolları ve Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplarla mücadelede ortak çabalar ele alındı” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım ayında Şam yönetimiyle olası temaslar konusunda "Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz" diyerek iki ülke arası görüşme sinyali vermişti.