AKP’li kadın yöneticilere 'Cehennemlikler' diyen Sofuoğlu'na, Özlem Zengin'den tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun kendisini hedef alan mesajına cevap verdi.

AKP’li kadın yöneticilere 'Cehennemlikler' diyen Sofuoğlu'na, Özlem Zengin'den tepki

Zengin, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanun için, "Kırmızı çizgimizdir" demiş ve bu sözleri nedeniyle “tehdit mesajları” aldığını söylemişti.

Ebubekir Sofuoğlu da dün Twitter hesabından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Aile Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek'in fotoğraflarını paylaşarak "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar...” ifadlerini kullandı.

CNN Türk yayınına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de bu mesajı "tehdit" olarak değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Kendini ‘Allah’ zanneden insanlara söylüyorum. Ben elhamdülillah Müslümanım, şu anda abdestliyim, oruçluyum ve cennete kimin gidip gitmeyeceğine sadece Allah karar verir. Bu tehdidi yapanlar AK Partili falan da değiller. Ben AK Parti’nin Grup Başkanvekili’yim. Ne olup olmayacağıma bunlar karar vermeyecekler. Ahirette ne olacağına Allah’ın karar verdiği gibi burada ne olup biteceğine millet karar verecektir. Ben AK Parti’nin inşasından beri varım. Başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti var oldukça başka partide olmayacağım. Binlerce kadın ve erkekten destek mesajları telefonları aldım. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, Allah’ın emirlerine aykırı bir şey yapmıyoruz.

“Bir Müslümana bu üslup yakışır mı?”

Ramazan günü bir Müslümana bu üslup yakışır mı? Ben artık Allah’a havale ediyorum. Kadınları tahkir ederek bir yere varamazlar. Burası bir kadın memleketi. Bu salonu görüyorsunuz yarısından fazlası kadınlar. AK Parti'yi kadınlar inşa etti. Kadın haklarından geri adım yok. Ben bütün bu tezlerimizi de herkesin yanında, yalanlarla dolanlarla değil, maddelerde yazan ne ise o, savunmaya hazırım. O yüzden bu anlayana çok güzel bir cevaptır, anlamayana da kendi saçmalıklarını orada yazmaya devam edebilir. Sorun da yok bizim için.”