Aldar Xelil: 'Gerçekleştirilen saldırılar Kürt halkına yönelik'

 Aldar Xelil: 'Gerçekleştirilen saldırılar Kürt halkına yönelik'

Türk devletinin dün gece saatlerinde gerçekleştirdiği bombardımanın Kürt halkının varlığına dönük saldırılar olduğunu belirten Aldar Xelil, TSK'nın saldırılarına karşı ayaklanma çağrısı yaptı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Komitesi Üyesi Aldar Xelil, Türk devletinin dün gece saatlerinde Maxmur Mülteci Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yaptığı bombardımana ilişkin açıklamada bulundu.

Gerçekleştirilen saldırıların Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarının devamı olduğunu belirten Aldar Xelil, “Şengal ve Maxmur halkının örgütlenmesini hazmedememenin getirdiği bir saldırıdır. Saldırılarla ayrıca İŞİD’in saldırılarıyla göçerttiği halkın yaşam alanlarına geri dönmesinin önü alınmak isteniyor” dedi.

Xelil, “Kürt siyasi parti ve güçlerinin tamamı net ve acil bir ortak tutum sergilemelidir” dedi. Bombardıman saldırılarına karşı ayaklanma çağrısında bulunan Xelil, “Halkımız her nerede olursa olsun sağlık tedbirlerini (koronavirüse karşı) alarak, işgal ve soykırım saldırılarına karşı tepkilerini göstermelidir. Çünkü bu saldırılar Kürt halkının varlığına dönüktür” diye konuştu.

 

Anha