Almanya’da koronavirüse karşı denenen ilaç başarı sağladı

 Almanya’da koronavirüse karşı denenen ilaç başarı sağladı

Almanya’da “Remdesivir“, isimli korona ilacı 50 hastayı iyileştirdi. Remdesivir ilacının ebolaya karşı geliştirildiği, ancak istenen sonucu vermediği için kullanılmadığı ortaya çıktı. Ancak bu ilaç corona virüsüne karşı umut oldu. Almanya’da çok hasta üzerinde denenen ilaçta tam başarı sağlandı.

Basnews'in TJB-PRESSE.DE'den aktardığı habere göre, ilacın Almanya’daki deneylerinden ve hastalarda gösterdiği etkiden ötürü tatmin edici sonuçların alınması dünyayı kasıp kavuran corona salgınına karşı büyük bir umut oldu.

Münih kentindeki Schwabing Hastanesi’nin Başhekimi ve aynı zamanda Corona virüsü üzerinde uzmanlaşan Clemens Wendtner, ilaç ile ilgili şunları söyledi:

“Bu ilacı hastalarımız üzerininde denedik. Şu ana kadar 50 hastayı iyileştirmeyi başardık. Başarılı olursak, bu ilacı bir- iki hafta içinde hastanelerimizde yaygın olarak kullanmaya başlayabiliriz. Son derece cesaret verici bir gelişme olarak algılayabiliriz.  Ayrıca, geniş çaplı tedavi için birkaç ay içinde tüm dünya için onay alabiliriz”.

Öte taraftan Berlin’deki dünyaca ünlü Charite Hastanesi’nin Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Christian Drosten liderliğindeki bir ekip tarafından da Remdesivir’in denendiği bildirildi.