Almanya'dan Irak'a Kürdistan şartı

Almanya hükümeti, Irak’a borç vermeye hazır olduğunu ancak Kürdistan Bölgesi’ne ait payın Bağdat hükümetine ödenmeyeceğini duyurdu. Almanya, gerekçe olarak her iki taraf arasındaki krizin aşılmamış olmasını gösteriyor.

Almanya'dan Irak'a Kürdistan şartı

BasNews’in Kürdistan Bölgesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre Almanya ve Fransa Kürdistan Bölgesi’ne yönelik kuşatmanın kaldırılması için çaba gösteriyor.

Edinilen bilgilere göre Almanya hükümeti, Irak’a borç vermeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak Kürdistan Bölgesi’ne gitmesi gereken payın Bağdat’ta teslim edilmeyeceğini iletti.  

Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Halepçe Vilayeti Sorumlusu Fazil Beşaretî, Kerkük olayları sonrası uluslararası güçlerin tavırlarının değiştiğini belirterek, “Kürdistan Bölgesi’ne uluslararası destek arttı. Almanya, Irak’a vereceği borç içerisinde Bağdat’ta Kürdistan’ın payını teslim etmeyeceğini açıkladı. Bu önemli bir gelişme” dedi.  

PDK’li yetkili Almanya ve Fransa’nın Kürdistan Bölgesi hükümetini resmi olarak davet etmesinin bunun bir göstergesi olduğunu belirterek “Kürdistan’a uluslararası destek artıyor” ifadelerini kullandı.