APIKUR Sözcüsü: Kürdistan petrolünün ihracı için Irak'la görüşüyoruz

APIKUR Sözcüsü Myles Caggins, Kürdistan petrolünün dünya pazarlarına ulaştırılması için Irak'la görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

APIKUR Sözcüsü: Kürdistan petrolünün ihracı için Irak'la görüşüyoruz

Kürdistan Bölgesi'ndeki bir grup yabancı petrol şirketini bünyesinde barındıran Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, canlı yayında  Rûdaw TV yayınında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

APIKUR Sözcüsü, petrol şirketlerinin Kürdistan Bölgesi'nde çalışmaya istekli ve devam etmek konusunda kararlı olduklarını belirterek, petrol ihracatındaki sorunların devam etmesi durumunda 10 milyar dolarlar kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını sözlerine ekledi.

Kürdistan petrolünün dış pazara ihracının yeniden başlaması için Bağdat ile görüşmelerde bulunduklarını belirten APIKUR Sözcüsü Myles Caggins Sözcü, "Kürdistan petrolünün dünya pazarına sunulması için Irak'la görüşmelerde bulunduk. Tüm taraflarla konuşmak istiyoruz. Paranın 2022'de nasıl geri alınacağına dair garanti almak istiyoruz" dedi.

APIKUR Sözcüsü, 2022’de petrol ve doğal ürünlerin sondajı, çıkarılması ve ihracatı için harcadıkları paranın büyük çoğunu almadıklarını söyledi.

Miles Caggins, bu hafta Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile görüşerek 1 milyar dolar talep edeceklerini belirtti.

Caggins, Kürdistan Bölgesi'nde çalışmaya istekli ve petrol çıkarma faaliyetlerini devam ettirme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Irak’a devredildiğinden beri Kürdistan petrolünün yurt içinde satış fiyatı yurt dışına göre daha düşük olduğunu bunun da mali kayıplara neden olduğuna dikkat çekti.

Sözcü ayrıca petrol üretimi konusunda Kürdistan'ın altyapısını daha da geliştirmesi gerektiğini ve petrol üretimine daha fazla bütçe ayrılması gerektiğine işaret etti.