Araplardan Kerkük'teki seçimlere hile karıştırma girişimi

K24, Araplar'ın Kerkük il seçimlerine yönelik hile girişimini ifşa etti

Araplardan Kerkük'teki seçimlere hile karıştırma girişimi

Kurdistan24'ün geçtiği habere göre, Kerkük'ün Hawice ve diğer ilçelerdeki Araplar, gizlice seçmen kütüklerini Kerkük merkeze naklettiğini bildirdi.

Irak il meclisi seçimleri yaklaşırken, Kurdistan24 Arapların, Kerkük'teki seçimlere hile karıştırma girişimini ortaya çıkardığını kaydetti.

Kerkük'teki bir seçmen merkezinde bin 300 kayıtlı kişiden 600'ü Hawice ve diğer ilçelerden nakledilen kayıtlardan oluştuğu gözlendi.

Son dönemlerde 30 bin kişinin seçmen kaydını kayıtlı olduğu bölgelerden Kerkük il merkezine taşındığı ve sürecin halen bu şekilde devam ettiği öğrenildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük ve Germiyan Örgütü Başkan Yardımcısı Muhammed Hurşid, böyle bir girişimle manipülasyon ve hile yapılmak istendiğine dikkat çekerek, bu çabalara kuşkuyla baktıklarını ve engellenmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kerküklü Kürtler, bölge dışından getirilen kişilerin seçmen kaydının yapılması ve 2017’den beri süren demografik değişiklikle ilgili endişelerini dile getiriyor.

Irak il meclisi seçimleri 18 Aralık’ta yapılması kararlaştırılmıştı. Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu, siyasi parti ve ittifakların başvuru süresini 8 Ağustos'a kadar uzatmıştı.