ATV dizisinde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere hakaret!

ATV'de yayınlanan "Yanlız Kurt" adlı dizinin bu haftaki bölümünde, Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü hedef alan ve Kürtlere hakaret içeren sahnelere yer verildi.

ATV dizisinde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere hakaret!

Turkuvaz Medya'nın sahibi olduğu ATV'de yayınlanan "Yalnız Kurt" adlı dizinin 3 Haziran cuma günü yayınlanan bölümünde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere yönelik hayali, küçümseyici ve aşağılayıcı sözler yer aldı.

Türkiye’de mafyayı aklayan, derin devlet ve kirli yapılanmaları izleyiciye sevdirmeye ve meşrulaştırmaya çalışan senaryoları ile tanınan Osman Sınav''ın yazdığı dizi, sözde harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren küresel emperyal güç Golyat'a karşı hayali Türk mafya bireylerinin verildiği mücadeleyi konu alıyor.

Dizideki bir sahnede, Kürdistan Bölgesi’nde, yasadışı yollarla "Nizamettin Köz" adında bir iş insanının peşine düştüğü için yakalanan "Viking-Tekin Giritli” adlı karakterin mahkemeye çıkarılması canlandırılmaya çalışıldı.

Tamamıyla gerçekten yoksun, Kürdistan’daki yargılama sistemiyle alakası olmayan, Kürdistan bayrağı ve Başkan Mesud Barzani'nin posteri gibi Kürtler için sembol olan ve büyük değer taşıyan öğeler kullanılan sahnede, Tekin Giritli karakteri mahkemeye hakaret ediyor.

Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü kendince hiçe sayan “Tekin Giritli”, bölgedeki etnik ve dini yapıların da Kürtlere karşı olduğunu iddia ediyor ve "Kürtler devlet olamaz" , "Kerkük ve Musul Tüklerindir" şeklinde algı yaratmaya yönelik sözler sarf ediyor.

Dizideki diyaloglar özetle şöyle:

Mahkeme Başkanı: Burada Kuzey Irak yönetimi adına bulunuyorum

Tekin Giritli: Ben ne sizin yönetiminizi ne de bu mahkemeyi tanımıyorum. Beni yargılayamazsınız. Ben burada Türk devleti adına konuşmuyorum. Şahsi fikirlerini söylüyorum. Benim devletle bir bağım yok böyle kendinize bölgesel yönetim falan diyorsunuz ya.. Aslında Siz Büyük Ortadoğu projesinin uydu oluşumlarından birisiniz. Biz 1200 senedir bu topraklarda yaşıyoruz. Selçuklu'yu, Atabeyleri, Osmanlıyı inkar edebilir misin? Bu öyle tapu ya da Nüfus kaydı yapmakla bitmez. Coğrafyadaki izimizi silmeye değil sen tillahın gelse beceremez.

Mahkeme Başkanı: Haddini bil, Tekin Giritli.

Tekin Giritli: Ben hadsize haddini bildirmeyi bilirim. Kerkük Gökyurttur. Bu toprakların asıl sahipleri  Türkmenlerdir. Kerkük ve Musul bizimdir. Erbil’deki en büyük caddenin ismi Muzafferidun Gökbörü caddesidir. Bugün bu ismi silersiniz belki ama tarihi silemezsiniz. Kerkük Türklerini söküp atamazsınız 2 Türk bir araya geldiğinde devlet kurar siz ise misyonunuz bittiğinde çöp gibi atılacak olan birer piyonsunuz. Bunlar olmazsa sizler de olmazsınız. (Amarikalılar) bir gün gidecekler. İşte o zaman siz de hesap vereceksiniz Türkmenler, Süryaniler, Şiiler hepsi teker teker sizden hesap soracak. Amerikalılar sizi ortada bıraktıktan sonra nereye kaçacaksınız? Kuzey Irak diye bir coğrafya yok. Irak'ın kuzeyi var. Eğer bir suçum varsa ya Irak mahkemelerinde ya da Türkiye Cumhuriyeti’nde yargılanmaktır talebim.” /Rudaw