Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun "Diyarbakır" ifadelerine tepki!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine, “Senin yolun nereye çıkıyor? Karanlık yolculuğun nereye doğru gidiyor?” sözleri ile tepki gösterdi

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun "Diyarbakır" ifadelerine tepki!

Devlet Bahçeli, Meclis'te, parti grup toplantısında yaptığı konuşmasının başında, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe değindi.

İki taraf arasında derinleşen kutuplaşmanın Türkiye’ye nasıl etki edeceğini iyi öngörmek gerektiğini belirten Bahçeli, “Beklentimiz ve temennimiz Rusya ile Ukrayna arasında aklıselimin galip gelmesi, barış ve sükûnetin iki ülkenin politikasına da hâkim olmasıdır” dedi.

ABD’nin Ukrayna politikasını eleştiren Bahçeli, “ABD yönetimi Kafkaslardaki gerilimi tırmandıran bir strateji izlerken, hem nalına hem de mıhına vurmayı tercih etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ardından sözü Türkiye’deki muhalefete getiren Bahçeli, “CHP’nin, İP’in, HDP’nin, devasız ve geleceksiz çürüklerin çarpıtmaları beyhude, aleyhe propagandaları faydasızdır” dedi.

"Görevinden affını talep etmelidir"

Bahçeli, İstanbul’da geçen hafta yaşanan kar yağışına değinerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

“Özgürlüğün ve özel hayatın ihlal edildiğini iddia edenler boşa nefes tüketmektedir” diyan Bahçeli, şu ifadleri kullandı:

“İstanbul’da geçen hafta yaşanan rezaletlerin bir benzeri dünyanın herhangi bir ülkesinde vasat bulmuş olsaydı, o ülkenin belediye başkanı emin olunuz ki bir gün, bir saat, bir saniye bile koltuğunda oturamazdı.

Sayın Abdülhamid Gül’ün başarıyla icra ettiği bakanlık görevinden affını istemesini mobese kayıtlarının ortaya çıkmasına bağlayan süfli ve müflis CHP zihniyetinin algı oyunları, iftira taarruzları, itibar suikastları asla tutmayacak, hiç kimse de bunlara iltifat ve itimat etmeyecektir.

Bizim dileğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da görevinden affını bir an evvel talep etmesi ve gecikmeksizin, daha fazla hasara yol açmaksızın İstanbul’un önünü derhal açmasıdır.”

“Karanlık yolculuğun nereye doğru gidiyor?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Terörle mücadele ediyoruz derken demokrasi askıya alınıyor. Demokrasi askıya alınırsa da en çok terör örgütlerine prim verirsiniz” şeklindeki sözlerine değinen Bahçeli, “Terörle mücadele sürecinde demokrasinin askıya alındığını söylemek su katılmamış bölücü bir dildir” yorumunu yaptı.

Bahçeli, “Vatana ve millete musallat olan seri katilleri cezalandırmak amacıyla terörle mücadele yapılıyor, ey Kılıçdaroğlu bunu biliyor, bunu hazmedebiliyor musun? Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer diyen Kılıçdaroğlu, senin yolun nereye çıkıyor? Karanlık yolculuğun nereye doğru gidiyor? Kılıçdaroğlu sosyal medyada video çeke çeke akli melekelerini yitirmiş, trolleşmiş bir figür olarak milli ve siyasi hayata bütünüyle aykırı davranmaya başlamıştır” dedi.

HDP’nin “üçüncü yol” söylemine de değinen Devlet Bahçeli, “Alfabetik mi olsun, aritmetik mi olsun, yaşa göre mi olsun, yoksa boy sırasına göre mi olsun, karar vermiş değiller. Kendi aralarında demokratik nezaketin çatısını örmekten aciz kalan, ittifakın isim değişikliğini planlayan, üçüncü bir ittifak projesiyle HDP’yi bagaja koymayı düşünen zillet ittifakının Türkiye’ye katacağı, Türk milletine kazandıracağı hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.