Bangladeş Devlet Başkanı'ndan Neçirvan Barzani’ye resmi davet

Başkan Neçirvan Barzani, Bangladeş’in Irak Büyükelçisi Muhammed Fazıl Elbari ile görüştü. Görüşmede Elbari, Devlet Başkanı Abdul Hamid’in davetini Neçirvan Barzani’ye iletti.

Bangladeş Devlet Başkanı'ndan Neçirvan Barzani’ye resmi davet

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün başkent Erbil’de Bangladeş’in yeni Irak Büyükelçisi Muhammed Fazıl Elbari ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Barzani yeni görevinden dolayı Elbari’yi tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Barzani ayrıca yeni elçiye, çalışmalarının başarısı için Kürdistan Bölgesi’nin her türlü desteğe hazır olduğunu iletti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Bangladeş ile olan ilişkilerinin farklı alanlarda geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Barzani, Bangladeşlilerin Kürdistan Bölgesi’nde yaptığı çalışmalara değindi.

Büyükelçi Elbari de Devlet Başkanı Abdul Hamid’in  resmi davetini Neçirvan Barzani’ye iletti. Elbari ayrıca yardımlarından ötürü Kürdistan Bölgesi hükumeti ve halkına da teşekkür etti.

 Muhammed Fazıl Elbari ayrıca, başta ticaret olmak üzere, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirme arzusunu dile getirdi.

Görüşmede Irak’taki seçimler, Kürdistan ve Bagladeş’teki mültecilerin durumu ve Bangladeş konsoloısluğu veya temsilciliğinin Erbil’de açılması ihtiyacı gibi konulara da değinildi.