Barzani: Barzani: Bayrak, Kerkük'ü nasıl korumuşsa birlikte yaşamı da korumalı

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Kerkük'te Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi vesilesiyle yayınladığı açıklamada, Kerkük İl Meclisi'nin almış olduğu kararın yasal olduğunu söyledi.

Barzani: Barzani: Bayrak, Kerkük'ü nasıl korumuşsa birlikte yaşamı da korumalı

Kürdistan bayrağının Kerkük'te dalgalanması meselesinin yeni bir mesele olmadığını vurgulayan Başkan Barzani, "Irak bayrağının dalgalanması ne kadar meşru ise Kürdistan bayrağının dalgalanması da o kadar meşrudur.” dedi.

Barzani, 2003'te eski rejimin yıkılması ardından başlayıp özellikle DAİŞ'in Irak ve Kürdistan'a saldırısına kadarki süreçte Kürdistan bayrağının Kerkük'te var olduğunu ve Kürdistan bayrağının Kerkük'ü terörist saldırılardan koruduğunu söyledi.

Bu gerçeklikler ışığında Kerkük İl Meclisinin aldığı Kerkük'teki resmi kurum ve kuruluşlarda Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi kararının etnik ve dini aidiyetleler arasında zıtlaşmaları artıracak ve gerginliklere yol açacak şekilde büyütülmemesi gerektiğini vurgulayan Barzani, hiçbir siyasi kesimin de bu meseleyi kendi politik çıkarları için kullanmaması gerektiğini belirtti.

Barzani, "Kürdistan bayrağı ve Peşmerge Kerkük'ü nasıl terörist saldırılara karşı savunmuşsa, Kerkük'teki kardeşlik ve birlikte yaşam kültürünü de koruması gerekir.” dedi.