Barzaninin danışmanı: Referandumun ertelenmesi kaos yaşatır

Barzaninin danışmanı: Referandumun ertelenmesi kaos yaşatır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Danışmanı Hêmin Hewramî Kürdistan’ın referandum çalışmasını durdurulması veya ertelenmesi halinde Ortadoğu’da kaos ve kargaşanın yaşanacağını söyledi.

Bugün başkent Erbil’de Cihan Üniversitesi’nde bağımsızlık referandumu konulu bir panel düzenleniyor.

Panele katılan ve bir konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Danışmanı Hêmin Hewramî, Ortadoğu’da sınırların değiştiği bir süreçten geçtiğini belirterek, yaşanan siyasi iktidar ve güvenlik boşuğuna dikkat çekti.

Hêmin Hewramî, bölgede derin bir kriz ve savaş yaşandığını belirterek Kürdistan referandumunun ertelenmesi halinde Ortadoğu’da kaos yaşanacağını ve Kürdistan’ı da içine alacağını kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlıkta oynadığı role atıfta bulunan Hêmin Hewramî ‘‘Başkan Barzani, bağımsızlık için bir fırsattır. Çünkü kendisi karizmatik bir kişilik. Bir halkın bağımsızlığa ulaşması için karizmatik liderlere ihtiyacı vardır. Barzani bu özelliklere sahip bir lider’’ dedi.

Hêmin Hewramî Celal Talabani’nin bu dönemde aktif siyasette olmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendirerek ‘‘Keşke Mam Celal’in sağlığı iyi olsaydı da Sayın Barzani ile birlikte Kürdistan’ın bağımsızlığı için çalışsaydı’’ şeklinde konuştu.