Başbakan Barzani: 'Ahlak değerlerini bozanlara karşı yasal yaptırımlar uygulanacak'

Başbakan Mesrur Barzani, yılbaşı kutlamalarında Arap turistlere karşı yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Toplumumuzun yüksek ahlak ve kültür değerlerini hiçe sayan, kötü yansıtan her kesim ve taraflara karşı yasalar çerçevesinde sert yaptırımlar gerçekleştirilecektir” dedi.

Başbakan Barzani: 'Ahlak değerlerini bozanlara karşı yasal yaptırımlar uygulanacak'

Başbakan Mesrur Barzani, yılbaşı kutlamalarında Erbil’de Bağdat ve Irak’ın diğer kentlerinden gelen turistlere yönelik saldırıları kınayarak, bu tür davranışların Kürdistan toplum ahlakından uzak davranışları olduğunu söyledi.

Başbakan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Ne yazık ki, Bağdat ve Irak’ın diğer vilayetlerinden Kürdistan Bölgesi’ndeki yeni yıl kutlamalarına gelen turistlere yönelik son günlerde Kürdistan toplumunun ahlak değerlerine ters ve uzak bazı istenmeyen  olaylar vukuu bulmuştur. Bizim toplumuzun ahlak değerlerinden uzak ve alakasız olan bu yaklaşımları şiddetle kınıyorum.

Kürdistan Bölgesi, geçtiğimiz yıllarda, Irak’tan ve diğer bölgelerden gelen milyonlaca göçmen ve sığınmacıyı misafir etmiş, onlara kucak açarak korunaklı bir sığınak olmuştur. Ayrıca Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden binlerce turist sevgi ve saygı çerçvesinde karşılanmıştır.

Son günlerde cereyan eden istenmeyen olaylar, Kürdistan halkının dostane, barışçıl, birlikte yaşam ve hoşgörü kültüründen uzak davranışlardır.

Kürdistan halkının bu kültürünü çirkince ihlal eden ve bozmak isteyen tüm kesim taraflara yönelik gerekli yasal işlemler uygulanarak en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır.”