Başbakan Barzani: Rusya ile yeni bir dönem başlatıyoruz

Başbakan Barzani: Rusya ile yeni bir dönem başlatıyoruz

St. Petersburg’da Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Moskova arasında yeni bir dönemin başladığını söyledi.
Rus petrol şirketiyle yapılan anlaşmalara değinen Kürdistan Başbakanı Barzani, önümüzdeki kaç gün içerisinde çeşitli konularda karşılıklı anlayışlar çerçevesinde anlaşmamızı güçlendireceğiz dedi.
Haşdi Şabi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Barzani, “Onlar anlaşmalara bağlı kalmadılar. Irak hükümeti ve Irak emniyet güçleri Peşmerge ile birlikte Şengal’deki savunma sürecini yürüteceklerdi. Ama buna bağlı kalmadılar. Bu konu üzerine karşılıklı görüşmelerin olması gerekiyor” dedi.

REFERANDUM SÜRECİ
Kürdistan’daki referandum kararının tek bir siyasi tarafın kararı neticesinde oluşmadığını dile getiren Barzani, “Referandumun neticelenmesi için en kısa zamanda siyasi tarafların bir araya gelip konuyu görüşmeleri lazım” şeklinde konuştu.

"PKK, ŞENGAL'İ EN KISA SÜREDE TERK ETMELİ"
PKK’nin Şengal’deki varlığını da değerlendiren Barzani, “PKK’nin Şengal’de kalması oranın huzurunu bozmaktadır. PKK’nin Şengal’i en kısa sürede terk etmesi lazım” dedi.