Başbakan Mesrur Barzani İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul eden Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinden ötürü İtalya hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Başbakan Mesrur Barzani İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, Bağdat’ta bir dizi temaslarda bulunduktan sonra Kürdistan Bölgesi’ne gelen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni  ve beraberindeki heyeti Erbil’de kabul etti.
Görüşme ardından iki lider ortak basın açıklaması düzenledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Mesrur Barzani ile  İtalya Başbakanı Giorgia Meloni görüşmesinde, Roma ile Erbil ilişkileri, IŞİD ile mücadele, Irak ve bölgedeki son durum ele alındı.

Görüşme ardından iki lider ortak bir basın açıklaması düzenledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye görevinde başarılar dileyen Başbakan Mesrur Barzani, görüşmede Kürdistan Bölgesi ile İtalya’nın ortak çıkarlarını ilgilendiren konuların yanı sıra, her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi konularının ele alındığını belirtti.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ni ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ve  bu ziyaretin Kürdistan Bölgesi ile halkı için büyük bir destek anlamı taşıdığını söyledi. Başbakan, Kürdistan halkı adına Başbakan Giorgia Meloni’ye teşekkür etti ve Noel Bayramını kutladı.

Erbil’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden İtalya Başbakanı Meloni ise Avrupa Birliği ülkeleri dışında ilk ziyaretini Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne düzenlemesinin özel bir mesaj içerdiğini kaydetti.  

İtalya Başbakanı, Erbil’deki İtalyan Başkonsolosluğunun rolünü daha aktif güçlü hale getirmek istediklerinin altını çizdi ve bölgedeki ülkesi askerlerine teşekkür etmek istediğini dile getirdi.

Konuk başbakan ayrıca  tarım, enerji ve güvenliğin yanı sıra bir çok alanda ikili ilişkileri güçlendirmeyi umduklarını sözlerine ekledi.

Başken Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşmesi ardından Kürdistan Bölgesi’ne gelen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi Erbil Uluslararası Havalimanı’nda Başbakan Mesrur Barzani karşıladı.

Konuk Başbakan daha sonra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi ve Erbil’deki İtalya askeri gücünün ziyaret etti.