Başkan Barzani'den Ekito mesajı

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Ekito Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında Kürdistan, Irak ve dünyadaki bütün Keldani, Asuri ve Süryanilerin Babili yeni yılını kutlayarak, bu bayramın, radikal fikirler ve bu fikirlerin ortaya çıkardığı terörün bir daha yaşanmamasına vesile olmasını diledi.

Başkan Barzani'den Ekito mesajı

Ekito bayramı vesilesiyle mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, Kürdistan, Irak ve dünyadaki bütün Keldani, Asuri ve Süryanilerin Babili yeni yılını kutlayarak, bu bayramın, radikal fikirler ve bu fikirlerin ortaya çıkardığı terörün bir daha yaşanmamasına vesile olmasını diledi.

Kürdistan'ın, tüm ezilen ve mağdur olanlar için her zaman huzurlu bir yer ve sığınak olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, "Peşmerge, tüm halkları savunmuş, teröristleri yenilgiye uğratmış, halkımızın misafirperverliği tüm dünyanın takdirini toplamıştır.” dedi.

Musul'daki diğer farklı etnik ve dini aidiyetleri gibi Hıristiyanların da terör saldırılarından dolayı evlerini ve topraklarını terk ederek Kürdistan'a sığınmak zorunda kaldığını belirten Başkan Barzani, Keldani, Asuri ve Süryanilere topraklarını ve Kürdistan'ı terk etmemeleri gerektiğini söyledi.

Yerinden, yurdundan göç etmek zorunda kalanların bir an önce başı dik bir şekilde yerlerine geri dönmelerini umut ettiğini dile getiren Başkan Barzani, ""Barış ve huzurun tüm bölgemizde hakim olması, herkesin meşru haklarını elde etmesi ve bayramların özgür ortamlarda kutlanması dileğimi paylaşıyorum” ifadelerini kullandu.