Başkan Neçirvan Barzani ile ABD heyeti bir araya geldi

Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Başkan Neçirvan Barzani, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyetini kabul etti. Görüşmede ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ve Irak'taki son güvenlik gelişmeleri ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani ile ABD heyeti bir araya geldi

60. Münih Güvenlik Konferansı’na (MSC) katılan  Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin buradaki diplomatik görüşmeleri devam ediyor.

Başkan Neçirvan Barzani Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyetini kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede taraflar, stratejik anlaşma çerçevesinde ABD-Irak ilişkilerinin geliştirilmesine desteklerini yineledi ve Irak'ta Koalisyon Güçlerinin hedef alınması buna karşılık güvenlik ve askeri tepkiler ele aldı.

Başkan Barzani ve ABD Senatosu heyeti, Irak'taki Koalisyon Güçlerinin ve diplomatik elçilerin güvenliğinin korunması gerektiği, silahlı grupların Irak'ın barış ve istikrarını bozmasına izin verilmemesi, ayrıca silahlı grupların Irak'ın barış ve istikrarını, ülkenin egemenliğini tehlikeye atmasına izin verilmemesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Heyet, terör, IŞİD ve güvenlik tehditleriyle mücadelede ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam ettiğini yineleyerek, ülkelerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini önemsediğini vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani  ise ABD Kongresi ile  Senatosuna Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Toplantının bir diğer konusu ise genel olarak bölgedeki son gelişmeler oldu.