Başkan Neçirvan Barzani'den Almanya'ya çağrı

Kürdistan Bölgesi Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile yaptığı görüşmede IŞİD tehdidine karşı Almanya’nın Kürdistan Bölgesi’ne destek çağrısında bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani'den Almanya'ya çağrı

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkan Neçirvan Barzani bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Almanya’ya gitti.

Ziyaret kapsamında bugün öğlen saatlerinde Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ile bir araya gelen Başkan Neçirvan Barzani, ardından Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüştü.

Görüşmede Almanya ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geldiği düzeyden duyduğu memnuniyeti dile getiren Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı'nın Berlin ziyaretinin olumlu sonuçlarından söz ederek, Almanya'ya barış ve istikrarı koruma amacıyla IŞİD tehdidine karşı ortak mücadele  Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne destek çağrısında bulundu.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada Bakan Tobias Lindner, Almanya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne her zaman yardım ve destek vermeye hazır olduğunu yineledi. Alman bakan Alman güçlerinin IŞİD ile mücadele koalisyonu çerçevesindeki misyonunun sürekliliğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki durum, seçimler ve genel olarak bölgedeki son gelişmeler görüşmede  ele alınan diğer başlıklar içerisinde yer aldı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin öğleden sonra Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile bir araya gelmesi bekleniyor.