Biden, Trump'ın yemin törenine gelmeme kararı hakkında konuştu

ABD Başkanı Trump'ın yemin törenine katılmayacağına dair açıklamasına yanıt veren Joe Biden, “Gelmemesi iyi bir şey. O, ülke için utanç kaynağı” diye konuştu.

Biden, Trump'ın yemin törenine gelmeme kararı hakkında konuştu

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, yemin törenine katılmayacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi. Trump'ın törene katılmamasından memnun olan Biden, “O, ülke için utanç kaynağı” dedi.

Delaware eyaletinde kabinesine seçtiği yeni üyeleri tanıtan Biden, ABD Kongresi'ne baskında ölen polisin yakınlarına başsağlığı diledi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu baskının ardından Trump'ın azledilmesine yönelik tartışmaların sorulduğu Biden, korona virüsüyle (Covid-19) mücadele, aşı ve ekonomiye odaklandığını dile getirerek

Biden, "Bu, Kongre'ye bağlı, Kongre'nin vereceği bir karar" yanıtını verdi.

Biden, baskındaki güvenlik zafiyetine ilişkin ise soruşturma başlatılması gerektiğini vurguladı.

'PENCE'İ TÖRENDE GÖRMEKTEN ONUR DUYARIM'

Trump'ın 20 Ocak'ta yemin törenine gelmeyeceğinin hatırlatılması üzerine Biden, "Gelmemesi iyi bir şey. O, ülke için utanç kaynağı” ifadelerini kullandı.

Biden, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya karşılık ise "Onu orada görmekten onur duyarım" dedi. (NEW YORK/AA)