Biden ve Zelenskiy'den kritik görüşme: Anlaştık!

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin, Ukrayna-Rusya krizinde "diplomasi ve caydırıcılık" üzerinde anlaştığı bildirildi.

Biden ve Zelenskiy'den kritik görüşme: Anlaştık!

Beyaz Saray, ABD Başkanı joe Biden ile Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’in bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, liderlerin mevcut Ukrayna krizinin çözümü için diplomatik çabaları sürdürme konusunda uzlaştığını bildirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, liderlerin mevcut Ukrayna krizinin çözümü için diplomatik çabaları sürdürme konusunda uzlaştığı belirtildi.

Açıklamada, “Başkan Biden, Başkan Zelenskiy'e ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunma taahhüdünü yineledi. Liderler, Rusya'nın Ukrayna sınırlarının yakınında askeri gücünü büyütmesine yanıt olarak diplomatik çabaların ve caydırıcılık politikasının önemi konusunda mutabık kaldı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Biden’ın görüşme sırasında Zelenskiy’e, “Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik herhangi bir saldırısına ABD ve müttefikleri tarafından hızlı ve kararlı bir yanıt verileceğine” dair söz verdiği kaydedildi.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: 180 TON MALZEME GELDİ

Liderler arasında gerçekleştirilen telefon trafiğinin yanı sıra, Ukrayna'dan da; savunma amacıyla ülkeye gönderilen askeri malzemeler ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin ABD'den 180 ton mühimmat aldığını açıkladı.

Reznikov, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Dostlarımız uyumuyor" mesajı paylaştı. Litvanya Savunma Bakanlığı da hafta sonu Ukrayna'ya savunma yardımı gönderildiğini duyurdu.