Biden'dan , Putin ile görüşmesi öncesinde kritik açıklama

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, 16 Haziran’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinde insan hakları ihlalleri konusunu gündeme getireceğini söyledi.

Biden'dan , Putin ile görüşmesi öncesinde kritik açıklama

Bugüne kadarki savaşlarda hayatını kaybedenlerin anıldığı Anma Günü'nde konuşan Biden, “Başkan Putin ile birkaç hafta içinde Cenevre'de görüşeceğim, bu hakları kötüye kullanmasına izin vermeyeceğimizi ve buna seyirci kalmayacağımızı açıkça belirteceğim” ifadelerini kullandı.

AFP’nin haberine göre, geçtiğimiz Şubat ayında Çinli mevkidaşı Şi Cinping ile uzun bir telefon görüşmesi yaptığını dile getiren Demokrat Başkan, dünyanın her yerinde insan haklarını savunmaktan başka seçeneklerinin olmadıklarını bildirdi. Tüm kadın ve erkeklerin eşit doğduğunun kanıtlanmış bir gerçek olduğuna değinen Biden, ABD’nin bu konuda tek olduğunu kaydetti.

Biden’ın 16 Haziran’da Cenevre’de Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor. ABD Başkanı Rusya konusunda çok kararlı ve Putin'e karşı hoşgörülü olmakla suçladığı selefi Donald Trump'ın politikasından kopmak niyetinde ancak diyaloga girmek de istiyor. Demokrasilerine müdahalenin devam etmesi halinde Rusya’yı cezalandıracağı yönünde söz veren Biden, Rus mevkidaşını daha önce de ‘katil’ olarak nitelendirmişti.