BM: Gazze'de 1,6 milyon insan yerinden edildi

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 1,6 milyon insan yerinden edildi.

BM: Gazze'de 1,6 milyon insan yerinden edildi

OCHA’dan yapılan açıklamada göç eden nüfus arasında salgın hastalıların görüldüğü ve İsrail'in 1,1 milyon Filistinli sivile güneye gitmeleri yönünde verdiği ültimatoma rağmen devam eden bombardımanlar ve makul bir barınma ortamı bulunmaması nedeniyle kuzeye dönüşlerin olduğu belirtildi.

Açıklamada yoğun bombardımanla birleşen kötü koşulların psikolojik ve sosyal sıkıntıları tetikleyebileceğine dikkat çekildi.

“19 bin 646 Lübnanlı evlerini terk etti”

BM Uluslararası Göç Örgütü de İsrail ile çatışmaların yaşandığı Lübnan'ın güneyinde 19 bin 646 kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Uluslararası Göç Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörlüğü, X sosyal medya platformundan, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana çatışmaların yaşandığı Lübnan'ın güneyindeki iç göçe ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Lübnan'ın güney sınırında yaşanan olaylar nedeniyle 19 bin 646 Lübnanlının evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda karşılıklı saldırılar devam ediyor.

Çıkan çatışmalarda, şu ana kadar 26 Hizbullah üyesi, 6 Filistin İslami Cihad Hareketi, 3 Hamas ve 2 Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensubu ölürken, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.