BM İnsan Hakları Raportörü'nden Fincancı açıklaması

BM İnsan Hakları Özel Raportörü Mary Lawlor, Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasının kendisini derinden endişelendirdiğini, gelişmeleri yakından takip edeceğini açıkladı.

BM İnsan Hakları Raportörü'nden Fincancı açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Raportörü Mary Lawyor, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mary Lawyor, Fincancı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

 “Önde gelen Kadın İnsan Hakları Savunucusu Şebnem Korur Fincancı’nın polis tarafından keyfi gözaltına alındığına dair haberlere ilişkin derin endişe duyuyorum. Bu davayı yakından takip edeceğim.”

Fincancı, katıldığı bir televizyon programında TSK’nın PKK’lilere karşı kimyasal silah kullandığı iddiaları ile ilgili iddiaların araştırılması gerektiğini belirtmişti.

Bu açıklamaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılan Fincancı, bu sabah önce adliyeye ardından da tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.