CHP kongre süresini bugünden itibaren başlattı

CHP’nin yeni MYK’sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı.

CHP kongre süresini bugünden itibaren başlattı

Toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kongre sürecinin bugün itibriyle başlatıldığını açıkladı. Öztrak, "Parti tüzüğümüzün bazı maddelerinde parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir değişiklik yapılması için komisyon kurulacak" diyerek yerel seçim hazırlıklarına da başlanıldığını kaydetti.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Faik Öztrak, “Mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik" diye konuştu. Yerel seçim hazırlıklarına başlanıldığını söyleyen Öztrak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan istifa çağrıları ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tartışma iddiaları sorulan Öztrak, "CHP çadır partisi değildir. Yerleşik usullere sahiptir. Bütün kararlar yetkili kurullarda tartışılır. Genel Başkanımız, tüm seçilmişlerle istişarede bulunur. Bununla ilgili farklı şeyler çıkarılmamalıdır" şeklinde yanıt verdi.

“Yerel seçime hazırlıklarımızı başlattık”

Öztrak'ın açıklamaları özetle şöyle:

“Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik. Parti tüzüğümüzün bazı maddelerinde parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir değişiklik yapılması için komisyon kurulacak. CHP bölen değil birleştiren olacak. Yerel seçime hazırlıklarımızı başlattık. Sarayın kirli dili ekonomimizi de mahvetti. Dolar seçimden bu yana yüzde 9 değer kaybetti. Bankanın döviz kasasını boşalttılar. Şimdi Erdoğan Mehmet Şimşek'i göreve getirdi. Yeni bakan rasyonel zemine dönmekten başka seçenek kalmadığını söyledi.

“Yeni bakan faiz safsatasının akıldışı olduğunu ilan etti”

Yeni bakan faiz safsatasının akıldışı, ölçüsüz olduğunu ilan etti. Sayın Bakan, Erdoğan'ın sizinle ilgili Halk Bankası ile ilgili söylediklerini sineye mi çekeceksiniz? Rezervlerin kimlere satıldığını açıklayacak mısınız? Yoksa hukuksuzlukların üzerini mi örteceksiniz? Milletimiz adına soruyoruz, madem bizim dediklerimize geldiniz neden bu haltı yediniz? Zam yağmuru başladı. Bir ekmeğin 10 liraya çıkacağı söyleniyor. Önümüzdeki ay diğer tüm mal ve hizmetlerin fiyatı aynı kalsa bile doğal gaz fiyatı devreye girince enflasyon 3 puan artacak. Haziran enflasyonu geçtiğimiz yılın haziran enflasyonuyla yarışacak. Enflasyon en önemli sorun olmaya devam edecek.

“Ekonomimizi domuz bağıyla bağladılar”

Seçimden sonra milletimizi enflasyona ezdirmeme sözü orada duruyor, bunu takipçisi olacağız. Ekonomimizi domuz bağıyla bağladılar. Yeni ekonomi yönetimi ilk faiz toplantısıyla sınanacak. Can Atalay hala hapiste tutuluyor. Bu sadece Atalay'ı değil ona oy verenleri de tutukladıkları anlamına geliyor. Milletin iradesini derhal serbest bırakın. Avrupalı devlet adamları, hükümetin Türkiye'yi Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacıları tutmalarına derin bir oh çektiler. Yeni atanan Milli Eğitim Bakanı'nın karma eğitim söylemlerini unutmadık, bakanın yaptıklarının takibinde olacağız.

“Kimsenin karamsar olmasına gerek yok”

CHP çadır partisi değildir. Yerleşik usullere sahiptir. Bütün kararlar yetkili kurullarda tartışılır. Genel Başkanımız, tüm seçilmişlerle istişarede bulunur. Bununla ilgili farklı şeyler çıkarılmamalıdır. Kongreler takvimini başlattık. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. 25 milyon seçmen Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiş, bu kazanımı muhafaza edeceğiz. Sıkıntıları aşacağız.”