Cumhuriyetçi Senatör Franks: ABD Kürtleri savunmalı, Heşdi Şabi İran'ın Şii hilal amacına hizmet ediyor

Cumhuriyetçi Senatör Franks: ABD Kürtleri savunmalı, Heşdi Şabi İran'ın Şii hilal amacına hizmet ediyor

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve Cumhuriyetçi Parti’nin önemli isimlerinden Trent Franks, Abadi'nin komşu ülkelerin Irak'ın iç işlerine müdahale etmesine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Abadi'nin bu müdahaleleri engellememesi durumunda ABD'nin Irak'tan desteğini çekebileceği uyarısında bulunan Franks, Bağdat'ın ABD'nin çıkarlarını dikkate alması ve ABD'den aldığı desteği İran'ın menfaatleri için kullanmaması gerektiğini söyledi.

ABD'nin vefadar müttefikleri olan Kürtlere karşı pasif tutumunu değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Temsilciler Meclisi Üyesi, ABD'nin bağımsızlığını elde ettiği dönemde İngiltere'nin ABD'ye verdiği destek gibi ABD'nin şimdi Kürdistan halkının meşru haklarını elde etmesi için Kürtlere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Kürdistan'ı korumasının ABD'nin çıkarları ile örtüştüğünü de vurgulayan Trent Franks, "Haşdi Şabi, İran'ın Şii hilalini oluşturma amacını gerçekleştirmek için Hizbullah'a paralel olarak kurduğu bir askeri yapıdır ve Haşdi Şabi, Kerkük'te gerçek yüzünü göstermiştir." dedi.