'DAİŞ, Musul’da sivillerin üzerinde kimyasal silah denemeleri gerçekleştirdi'

'DAİŞ, Musul’da sivillerin üzerinde kimyasal silah denemeleri gerçekleştirdi'

İngiliz The Times gazetesi, terör örgütü DAİŞ’in Musul’da sivil halkın üzerinde kimyasal silah denemesi gerçekleştirdiğini yazdı. Gazetenin Iraklı askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, DAİŞ’in Musul Üniversitesinde gerçekleştirdiği kimyasal silah denemelerinde alıkoyduğu sivil insanları denek olarak kullandığı belirtildi.

Musul Üniversitesi’nin DAİŞ’ten alınması ardından burada yapılan incelemelerde Irak ordusunun kimyasal silahın insanlar üzerinde denendiğine dair eline sağlam belgelerin geçtiğinin vurgulandığı gazete haberinde DAİŞ’in bu denemelerde palyum kibriti ve nikotin gibi enjekte olduktan sonraki birkaç günün sonunda beyin zarını yok edebilen maddeler kullandığı bildirildi.

Gazeteye göre, ordunun eline geçen belgelerde, söz konusu maddelerin enjekte edildiği 100 kilo gram ağırlığındaki bir erkek deneğin 10 gün sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Lipyum fosfat enjekte edilen bir erkek mahkûmun da 10 gün sonra hayatını kaybettiği belirtilirken, nikotin enjekte edilen diğer bir deneğin ise 2 saat sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor.