Danimarkalı Kürt popstar on binlerce kişiye halay çektirdi

Danimarkalı Kürt şarkıcı Tobias Rahim, dev konserinde on binlerce dinleyicisine zılgıtlar eşliğinde Kürt halayı 'govend' oynattı

Danimarkalı Kürt popstar on binlerce kişiye halay çektirdi

Danimarkalı Kürt popstar Tobias Rahim’in dev konserde yaklaşık 80 bin kişiyle birlikte halay çektiği görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.

Rahim, Instagram hesabından da yayınladığı görüntülerde seyircilerine “Birbirinizin serçe parmağını tutun ve Kürt dansı yapın” diye seslendi. Şarkıcı, elektro bağlama eşliğinde seyircilerle birlikte halaya başlıyor.

Konseri izleyen on binlerce Danimarkalı’nın hep birlikte halay çektikleri görüntüler sosyal medyanın en çok konuştuğu görüntüler arasına girdi.

Tobias Rahim 1989’da Kürt bir baba ile Danimarkalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2 yıl boyunca Kolombiya’nın en büyük büyük şehri Cali’de bir gecekonduda yaşayan Rahim, 2017’de kendi adını taşıyan solo EP Tobias Rahim’i çıkardı. 2020’de “Jesus”, “Borderline” ve “Sang til Siri” gibi şarkılarıyla National Romantik 2021 albümünü çıkardı. Tobias Rahim’ın babasının Konya Kürtlerinden olduğu belirtiliyor.