Davutoğlu, Nusaybin'de polisin silahla kovaladığı çocuğun ailesini aradı

Davutoğlu, Nusaybin'de polisin silahla kovaladığı çocuğun ailesini aradı

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesinde, polis şiddetine maruz kalan çocuğun babası Mehmet Erdal’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, 24 Nisan günü yaşanan olayda, büyük korku yaşayan küçük çocuğun ailesi ile görüşerek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

Davutoğlu, baba Erdal’a “Bizim için en önemli konu çocuklarımız. Hiçbir çocuğumuzu bir diğerinden ayrı görmüyor ve geleceği onlar için inşa ederken, onların da bizim geleceğimiz olduğunu biliyoruz” dedi.

Baba Mehmet Erdal’da, Davutoğlu’na telefonu için teşekkür ederken, çocuğunun olaydan çok etkilendiğini ve birkaç gün sürekli korktuğunu ifade etti.

Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da küçük çocuğun annesi ile konuşarak, çocukların yarınlarında travmalara sebep olabilecek tutumlardan uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, annenin, anneler gününü kutladı.

Bu arada Davutoğlu, partisinin Mardin İl Başkanı Emin İlhan’a aileye destek verilmesi için talimat verdi.

Ne olmuştu?

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Mardin’in Nusaybin ilçesinde 24 Nisan’da yaşanan olayda, polisin havaya ateş ettiği ve “kaçma lan” diye bağırdığı duyuldu. Zihinsel engelli olduğu öğrenilen 8 yaşındaki B.E. olay yerine yakın bir binanın girişine saklanmaya çalıştı. Elinde tabancayla 8 yaşındaki B.E.’nin üzerine giden polis elbisesinden tutarak polis aracına doğru götürdü.

Mahalle sakinlerinin, B.E.’nin zihinsel engelli olduğunu söylemesine rağmen polis, çocuğu polis aracına  doğru götürdü.

B.E.’nin annesi de çocuğun olaydan sonra saatlerce titrediğini ve çok korktuğunu söyledi.

Olayın sosyal medyada yayınlanmasının ardından Nusaybin Kaymakamlığı da bir açıklama yayınlayarak, polis memurunun görevden el çektirildiği ve olay hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.