Hafter güçleri Trablus’a girme hazırlıkları yapıyor

Hafter güçleri Trablus’a girme hazırlıkları yapıyor

Libya Ulusal Ordusu’ndan üst düzey bir kaynak, ordunun Ulusal Mutabakat Hükümeti kontrolündeki başkent Trablus’a girme hazırlıkları yaptığını söyledi.

Libya Ulusal Ordusu ile  Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında çatışmaların sürdüğü ülkede, kısa süre içerisinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Libya Ulusal Ordusu’ndan geçtiğimiz pazar günü yapılan açıklamada, Libya bütün yabancı gruplardan temizlenene kadar mücadelelerinin süreceği vurgulandı.

Libya Ulusal Petrol Kurumu da yaptığı açıklamada, saldırılar nedeniyle yakıt depolarının büyük zararlar gördüğünü belirtti. Kurum resmi Facebook sayfasında şu açıklamada bulunmuştu: “9 Mayıs 2020 sabahında El Berika şirketine ait petrol depoları yaşanan saldırılardan dolayı büyük zarar gördü. Şirket çalışanları çıkan yangınları söndürmek için uğraşırken yaşanan maddi hasar daha sonra tespit edilecektir.”

Ülkede son iki gün içerisinde yaşanan bir diğer önemli gelişme ise Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin istihbarat başkanı olan Abdulkadir Tehami’nin öldürülmesi oldu. Olay, Fayiz El Serrac hükümeti için büyük bir şok yaratırken, Tehami’nin Trablus’taki ‘Nevasi’ milisleri tarafından kaçırılmasının ardından öldürüldüğü belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya Ulusal Ordusu’ndan sorumlu düzeyde bir kaynak, ordunun başkent Trablus’a girmek için hazır olduğunun altını çizerek, “Trablus’a girmek için henüz izin verilmiş değil. Ancak bu konuda ordunun tüm hazırlıkları tamamlandı. Yer yer Suriyeli çetelerin eline bulunan noktalar da kontrol altına alındı” şeklinde konuştu.