DEM Parti Eş Genel Başkanları’ndan Kerkük için kutlama mesajı

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Kerkük’te il meclisi seçimlerinden birinci parti olarak çıkan Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) kutladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları’ndan Kerkük için kutlama mesajı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Kerkük'te dün yapılan il meclisi seçim sonuçları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Eş Başkanlar açıklamada, “2005 yılından bu yana ilk defa yapılan seçime katılım gösteren Kürt halkını ve Kerkük’te yaşayan bütün halkları ve inançları demokratik tutumlarından ötürü kutluyoruz” ifadesini kullandı.

Açıklama şöyle:

“Ortadoğu için oldukça önemli olan Irak seçimlerinin bölge halklarına demokrasi, adalet ve özgürlük getirmesini diliyoruz. Irak seçimlerinde herkesin gözünün kulağının dikkat kesildiği Kerkûk seçimleri gerilimden ve karmaşadan uzak şekilde yapılmış ve kazanan siyasi partilerden çok, Kerkûk’te yaşayan halkların demokratik iradesi olmuştur.

Bölge devletleri başta olmak üzere birçok gücün toplumsal karmaşa ve siyasi istikrarsızlık çıkarmak için her türlü müdahalede bulunduğu Kerkûk’te halklar, sandığa giderek demokratik iradelerini ortaya koymuştur. 2005 yılından bu yana ilk defa yapılan seçime katılım gösteren Kürt halkını ve Kerkük’te yaşayan bütün halkları ve inançları demokratik tutumlarından ötürü kutluyoruz!

Ortadoğu’da ulus-devletçi anlayışın toplumları böl-yönet stratejisi kapsamında halkları ulusal kimliklerine ve inançlarına göre ayırarak hüküm sürme ve bölgeyi istikrarsızlaştırma çabalarına karşı Kerkûk halklarının iradesi Ortadoğu coğrafyasına umut olmuştur.

Bu seçim sonuçlarıyla birlikte Kerkûk seçimlerinden başarılı çıkan Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (Yekîtiya Niştimanî ya Kurdistanê) tebrik ediyoruz. Kürt halkının iradesinin tarihte olduğu gibi bugün de bölge halklarını ve birlikte yaşamı esas alacak şekilde tecelli edeceğini biliyoruz. Yönetimin Kerkûk’te yaşayan halkların demokratik bir ortamda, kendi kimlikleri ve inançlarıyla yaşayabilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.”

Kerkük'te 18 yıl aradan sonra yapılan il meclisi seçimlerinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 46.749, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 139.373, Yeni Nesil Hareketi 24.620, Türkmen Cephesi ise 72. 281 oy almıştı.

Seçimler dün yapılmış ancak sonuçlar bugün açıklanmıştı.