Demirtaş; Bu dava Kobani Davası değil, Siyasi intikam davasıdır

Kobani Davası’nın ikinci duruşmasına tutuklu olduğu Edirne Cezaevi’nden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Selahattin Demirtaş, reddi hakim talebine ilişkin olarak, ”Türkiye’nin barışı demokrasisi ve özgürlüğü için fedakarlık yapmış siyasetçilerin sanık sandalyesinde oturmasından üzüntü duyuyorum.” dedim.

Demirtaş; Bu dava Kobani Davası değil, Siyasi intikam davasıdır
Demirtaş’ın mahkeme heyetine söylediklerinden öne çıkanlar şunlar:
 
Bu dava Kobanî Davası değil, HDP’ye dönük kumpas ve siyasi intikam davasıdır. Günün birinde Kobanî Davası da açılacak ve gerçek sorumlular, katliam yapan ve yaptıranlar ortaya çıkacaktır ama herkes emin olsun o zaman sanık sandalyesinde biz olmayacağız.
 
Bize bu kumpasın kurulmasının nedenlerini tüm çıplaklığı ile ortaya çıkaracağız. Davanın kendisi hedefleri ve amaçları tamamen siyasidir. İddianamenin esasının hiçbir kıymeti yoktur. Bu davada usul esastan daha önemlidir.
 
Tarihte ilk defa bir parti, AKP-MHP başka bir partiyi, HDP’yi yargılamaya çalışıyor. En faşist dönemlerde bile bir parti hakim cübbesi ile salona girmemiştir. Biz halkın iradesini bu kumpas davasında ezdirmeyeceğiz.
 
Merak etmeyin diyorum Türkiye toplumuna, bu devran dönecek