Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasında 5 gözaltı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, dün, iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin 5 şüpheli gözaltına alındı. 13 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasında 5 gözaltı

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin çok sayıda gözaltı kararı çıkarıldı.

Bismil'de Taş ve Alyamaç aileleri arasında 200 dönümlük arazi arazi nedeniyle yaşanan silahlı kavgaya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı, 13 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Serçeler (Şidad) köyünün Sarı Hüseyin mezrasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga yaşandı.

Mezrada, akraba olan Alyamaç ve Taş aileleri arasında 400 dönümlük hazine arazisi üzerine önceki yıl anlaşmazlık çıktı.

Anlaşmazlık devam ederken bu sabah ekinleri biçmeye giden Taş ile Almayaç aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada 9 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

Silahlı kavgada ölenlerin kimlikleri belli oldu.

Alyamaç ailesinden 5 kişi hayatını kaybetti.

Ölen Emin Alyamaç ve Selim Alyamaç’ın kardeş oldukları öğrenildi. Selim Alyamaç’ın oğulları Muhammed Alyamaç ve Ömer Alyamaç da hayatını kaybedenler arasında. Onların yeğenleri Yunus Alyamaç da kavgada öldürülenler arasında.

Taş ailesinden ise 4 kişi öldürüldü. Dört kişinin de kuzen olduğu öğrenildi.

Ölenlerin isimlerinin Halil Taş, Serhat Taş, Orhan Taş ve Mehmet Can Taş olduğu bildirild