Diyarbakır'da İşçi Bayramı İstasyon Meydanında kutlanıyor

Diyarbakır'da Dünya İşçi Bayramı nedeniyle sendika ve meslek odalarının temsilcileri İstasyon Caddesi'nde yapılacak 1 Mayıs mitingine katılım çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da İşçi Bayramı İstasyon Meydanında kutlanıyor

 

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Sözcüsü Üzeyir Evrenk, 2015'ten bu yana ülkede hiç olağan olmayan günler yaşadıklarını belirterek, coğrafyalarında sürekli "savaş, ölüm ve katliamlar yaşandığını" söyledi. Evrenk, "Tüm işçileri, emekçileri ve halkımızı Amed Newrozu ve 16 Nisan'ın 'hayır' ruhuyla 1 Mayıs alanına bekliyoruz. 1 Mayıs'ta tüm emekçi kadınların, gençlerin, yoksulların, işçi sınıfının yapılacak kutlamalarda yer almaları gerekiyor” dedi. 

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Üyesi, Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Orak da, "İşçi haklarının ve cinayetlerinin sonlandırmasına güçlü karşı çıkmalıyız. Emekçi ve işçiler dışında da herkesin 1 Mayıs alanına gelip destek vermesini bekliyoruz. Bizler TMMOB olarak her sene olduğu gibi yine alanlarda olacağız. Coşkulu bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Tüm emekçileri, mühendis, mimar ve şehir planlayıcılarını mitinge bekliyoruz” dedi.