Diyarbakır’ın surlarına Hamas sözcüsünün posteri asıldı

Diyarbakır Surlarına, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri asıldı.

Diyarbakır’ın surlarına Hamas sözcüsünün posteri asıldı
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken, Diyarbakır Surlarına Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri asıldı.
 
Dağkapı meydanında bulunan burçlara çıkan bir grup, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri astıktan sonra Filistin bayrakları sallayarak, İsrail aleyhine slogan attılar.
 
İzzetin El-Kassam Tugayları kimdir?
 
İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı koludur. Kassam, adını Filistin'deki İngiliz sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te hayatını kaybeden Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı. El-Kassam 1935 yılında bölgede dolaşırken İngiliz askerleri tarafından kuşatıldı ve öldürüldü. 
 
Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 30 bin civarında silahlı üyesi olan 6 tugaydan oluşuyor. Bu tugaylar da kendi içinde farklı birimlere bölünüyor.
 
Tugaylar, 1 Ocak 1992'de kendilerine bağlı bir hücre tarafından yayınladığı ilk açıklamayla, Hamas'ın silahlı kanadı olduğunu duyurdu. Tugaylar, 80 öncesi Filistinli Marksist grupların aksine strateji olarak sadece Filistin toprakları içerisinde eylem yapmayı benimsiyor.
 
Filistin dışından hiçbir milis desteğini kabul etmeyen grup, mensuplarını dini, kültürel ve ahlaki yoğun bir eğitim sürecinden geçiriyor.