DSG'den Afrin'i özgürleştirme operasyonu kararı

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane 28 Mart'ta yaptığı açıklamada, DSG'nin Afrin bölgesini Türk ordusu ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden zorla kurtarma kararı aldığını söyledi.

DSG'den Afrin'i özgürleştirme operasyonu kararı

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane 28 Mart'ta yaptığı açıklamada, DSG'nin Afrin bölgesini Türk ordusu ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden zorla kurtarma kararı aldığını söyledi.

Sterk TV'ye bir röportaj veren Ferhat Abdi Şahin, bilinen kod adıyla Mazlum Kobane, “Afrin'i özgürleştirmek için hazırlanıyor ve düzenlemeler yapıyoruz… Bu bir askeri mesele olduğundan, herkes uygun olduğu zaman kurtuluş aşamasının başlayacağını bilmeli” şeklinde konuştu.

Mazlum Kobane, Halk Koruma Birimleri (YPG) ve Kadın Koruma Birimleri (YPJ) de dahil olmak üzere tüm DSG birimlerinin, savaş başladığında Afrin’in kurtuluşuna katılmaya hazır olduklarını onayladığını ekledi.

“Afrin yalnızca Kürt bölgesi değil, aynı zaman da Suriye bölgesidir" diyen Mazloum Kobane, Suriye Suriye topraklarının tamamını korumanın, Suriye Demokratik Güçlerinin görevi içerisinde bulunduğunu vurguladı.

Türk ordusu ve destekledikleri ÖSO güçleri, 2018'in başında Afrin'in kontrolünü ellerine geçirmelerine rağmen, Kürt savaşçılar Afrin'in güney ve güneydoğusunda bazı noktaları muhafaza etmeyi başardılar.

Ancak, Suriye Arap Ordusu (SAA) ve Rus kuvvetleri şimdi bu pozisyonlarda konuşlandıkları, ve bu bölgelerin tüm tedarik yolları doğrudan Şam hükümetinin kontrolü altında bulunduğundan, DSG güçlerinin herhangi bir saldırı için Şam'la anlaşmaları gerekiyor.