DSG Komutanı Mazlum Abdi'den ABD heyetiyle yapılan görüşme hakkında açıklama

DSG Komutanı Mazlum Abdi'den ABD heyetiyle yapılan görüşme hakkında açıklama

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Cumhuriyetçi Senatör Ralph Abraham ile gçrüştü. Abdi, görüşmede Türkiye’nin saldırıları, kamplardaki durum ve IŞİD’e karşı savaşı ele aldıklarını belirtti.

Kürdistan Bölgesi ziyaretinin ardından Rojava'ya geçen Cumhuriyetçi Senatör Ralph Abraham, önceki gün Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Abdi’yi ziyaret etti. Abraham başkanlığındaki heyet, Mazlum Abdi’yi ziyaret ederek, IŞİD’e karşı mücadelesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Abraham görüşmede, DSG’nin bölgede yaşanan tüm gelişmelere rağmen IŞİD’le mücadele ettiğini ve bölgenin huzurunu koruduğunu belirterek teşekkür etti. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DSG’ye destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Abdi de sosyal medya hesabı Twitter’da yaptığı paylaşımda Abraham ile çok önemli konuları ele aldıklarını belirtti. Özel olarak tartıştıkları konular olduğunu ifade eden Abdi, bunların ABD’nin geri çekilmesinin bölge üzerindeki etkisi, Rakka’daki güvenlik, kamplardaki durum, IŞİD’e karşı savaş ve Türkiye’nin saldırıları olduğunu vurguladı.