DSG'den ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmaya ilişkin açıklama

DSG'den ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmaya ilişkin açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane ABD-Türkiye arasında varılan ateşkesin DSG savaşçılarının tarihi mücadelesi, Kürt halkının yürüttüğü mücadele ve halkların verdiği desteğin sonucu olduğunu söyledi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane Ronahi TV'de ABD-Türkiye arasında varılan ateşkese ilişkin konuştu.

Üç gündür konu hakkında görüşmeler gerçekleştirildiğini, söyleyen Mazlum Kobane, 'gelişmelerden haberdar olduklarını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisinin bu konuyla ilgilendiğini, bunun için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiğini' söyledi.

DSG Komutanı, konuşmasında şunları söyledi:

“Halkımız bilmeli, bu ateşkes savaşın yürüdüğü Girê Spi ve Serêkaniyê arasındaki alanlar için geçerlidir. Burada yüzlerce sivil katledildi, binlerce insan göç ettirildi. Biz de bu ateşkesi kabul ettik. Bu ateşkes sonuca ulaşsın diye biz de DSG olarak elimizden geleni yapacağız. Bu ateşkesin sorumlu ve uygulanmasından sorumlu olan taraf ABD’dir. Halkımızın yerlerine dönmesi sağlanmalıdır. İşgalci güçlerin amaçları gerçekleşmemeli. Diğer bölgeler için bir görüşme olmadı. Güçlerimiz halen kendi yerlerindeler.”

Ateşkesin DSG ve halkın direnişinin bir sonucu olduğunun altını çizen Kobane, “Bu ateşkes direnişimizin, kahramanca mücadele eden DSG’nin Kürt, Arap, Süryan savaşçıların sonucudur. Yine mücadele eden tüm halkların, halkımıza destek veren tüm devletlerin mücadelesinin soncudur. Bunun için bize destek veren, TC saldırılarını durdurması için baskı yapan, direnişlerini Serekaniyê’de sürdüren tüm arkadaşlarımızı selamlıyoruz." dedi.

Türkiye'nin harekatının halen tümden bitmediğine dikkat çeken DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane “Bu bir başlangıç, TC işgalciliği böyle durmayacaktır. Halkımız, siyasi güçlerimiz mücadeleyi geliştirmeli, Kürt siyasi güçleri birliklerini geliştirmeli, güçlendirmelidir” şeklinde konuştu.