DSG'den Rojava'ya yönelik uçuşa yasak bölge talebi

DSG'den Rojava'ya yönelik uçuşa yasak bölge talebi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’ye karşı alınacak hiçbir kararın Rojava’ya yönelik saldırıları durdurmayacağını, adil bir savaşın olması için Rojava’ya yönelik uçuşa yasak bölge ilan edilmesini yineledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Redur Xelil Rojava’nın Hesekê kentinde bir basın açıklaması düzenledi.

4 yıldır IŞİD terörüne karşı koalisyon güçleri ile birlikte verdikleri mücadelede 11 bin şehit verdiklerini, IŞİD’e karşı hilafetin başkanti Rakka, Bahoz ve Deyr ez Zor’da mücadele yürttüklerini teröre karşı  şehit düşenlerin bugün Türkiye’nin operasyonunda saldırılarında öldürüldüğününü ve koalisyonun buna seyirci kaldığını söyledi.

IŞİD ile mücadele boyunca Türkiye’ye tek bir mermi bile atmadığını dile getirdi. Koalisyon Güçleri’nin Türkiye’nin saldırıları karşısında dostlarını yalnız bıraktığını belirterek “Biz koalisyondan Türkiye’ye karşı askerlerinin savaşmasını istemiyoruz. Ancak adil bir savaşın yaşanması için Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik uçuşa yasak bölge ilan etmesini istiyoruz. ABD ve koalisyon eğer isterse bunu başarabilir” dedi.

Redur Xalil, Arap Birliği’nde Türkiye’ye karşı karar almasını sağladığı için başta Suudi Arabistan ve Birleşmiş Arap Bilirklerine, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Birliği ve İngiltere Dışişleri Bakanı’na teşekkür etti.

DSG Basın Sözcüsü ancak bu açıklamaların ve yaptırımların Türkiye’ye yönelik saldırılarını durdurmaya yeterli olmayacağını ancak uzun vadede bir faydası olacağını söyledi

 9 Ekim’den beri devam eden operasyonda 45 şehit verdiklerini söyleyen DSG sözcüsü, ellerinde binlece tutuklunun kaçması için Türkiye’nin bölgeyi bombaladığını DSG’nin önceliğinin IŞİD tutuklularının değil Rojava’nın güvenliği olduğunu belirtti.

Redur Xalil, DSG olarak IŞİD ve Türkiye olmak üzere 2 ayrı cephede savaştıklarını sözlerine ekledi.

DSG Sözcüsü Mustafa Bali ise Serêkanî’nin TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun kontrolüne geçtiği haberlerini yalanlayarak “Son iki gündür savaş uçakları Serêkanî’yi aralıksız bombalıyor. Ancak Serêkanî’nin bir tek mahallesi bile TSK ve milislerinin kontrolüne geçmemiştir” dedi.