Dünya Müslüman Alimler Birliği Gazze'ye heyet gönderiyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girmek için bir heyet oluşturulduğunu duyurdu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Gazze'ye heyet gönderiyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendi başkanlığında Dünya Müslüman Alimler Birliği bünyesinde Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girmek için bir heyetin oluşturulduğunu belirtti.

Karadaği, Birliğin, Mısır'dan ve Mısır'daki El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmet et-Tayyib'den kendilerini Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye götürmelerini istediğini aktardı.

Gazze'ye gitme talebini Mısır'a bir ay önce ilettiğini aktaran Karadaği, "Bazı kardeşler alimlerin gitmesi gerektiğini söyleyince, ilk kayıt yaptıranın ben olduğumu söyledim, yalnızca Refah'a değil, Gazze'ye." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 23 bin 968 Filistinli yaşamını yitirdi.  60 bin 582 kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 188’i karadan olmak üzere 522 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı.

Öte yandan Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 350 Filistinli’nin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 161 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.