Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ilk toplantı sonrası açıklama!

HDP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, yaptıkları toplantı sonrası “İttifakı oluşturan her bileşenin bir seçim muhasebesi yapması gerektiği tespitinde bulunduk” açıklamasında bulundu.

Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ilk toplantı sonrası açıklama!

Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasındaki ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi.

İttifak bileşeni Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ile Sosyalist Meclisler Federasyonunun (SMF) temsilcileri saat 10.30’da HDP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, seçim sonuçlarına ilişkin "Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçimlerden hedeflediğimiz sonuçları alamadığımızı açık yüreklilikle ortaya koyduk" ifadeleri yer aldı.

Bileşenlerin "seçim muhasebesi" yapacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Emek ve Özgürlük İttifakı Koordinasyonu olarak bugün bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızda 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı birinci tur ve Parlamento seçimleri ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçlarında açığa çıkan durumu ele aldık.

İttifakımızın varlık sebebi olan emekçilere ve halklarımıza olan sorumluluğumuzun bilinciyle hem seçim sürecine hem de seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmeleri yaptık.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın her bir bileşeni kendi değerlendirmelerini ittifakımızın diğer bileşenleriyle paylaştı.

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçimlerden hedeflediğimiz sonuçları alamadığımızı açık yüreklilikle ortaya koyduk.

Bundan sonraki süreçte eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işleterek, bu dönemi bütün boyutlarıyla ele almak, tartışmak ve bundan gerekli sonuçları çıkarmak için İttifakı oluşturan her bileşenin bir seçim muhasebesi yapması gerektiği tespitinde bulunduk.

Toplantımızda bir kez daha ortak toplumsal mücadelenin önemine dair güçlü bir irade açığa çıktı.

Bu temelde, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak halkların, ezilenlerin ortak mücadelesinin kıymetli olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyoruz."