ENKS: Rojava Özerk Yönetimi diğer tutukluları da serbest bıraksın

ENKS Başkanlık Konseyi üyesi Süleyman Oso, Özerk Yönetim’nin tutukluları serbest bırakılmasını olumlu bir adım olarak nitelendirerek "Diğer ENKS üyesi tutukluların da serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

ENKS: Rojava Özerk Yönetimi diğer tutukluları da serbest bıraksın

6 Kasım 2021 Cumartesi günü, Rojava Özerk Yönetimi, Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye'nin (PDK-S) üç üyesini 112 günlük gözaltıdan sonra serbest bırakmıştı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyeti, PDK-S Danışma Kurulu Üyesi Mihemed Eyo'yu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Rûdaw’a açıklamalarda bulunan ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Oso, Özerk Yönetim'in diğer ENKS tutuklularını da serbest bırakmasını umduğunu söyledi.

Süleyman Oso, arkadaşlarının serbest bırakılmasının ENKS ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasında bir kez daha diyalog başlatmak için bir köprü olabileceğini vurguladı.

“Tüm siyasilerin serbest bırakılması için bir adım”

Süleyman Oso, “Yanlış bir şey yaptıklarını anlamaları ve kararlarından geri dönmeleri sevindirici. Siyasileri tutuklamanın kendilerini hizmet etmediğini görmelerini umuyoruz. Bu tür olayların yanlış olduğunun herkes farkında. Bu kararın, şu anda hapishanede bulunan bütün siyasilerin serbest bırakılması için bir adım olmasını umuyoruz” dedi.

Oso ayrıca, Kürtlerin hak ve kazanımlarının korunmasının ancak Kürt birliği sayesinde mümkün olacağını vurguladı ve mevcut zor dönemde ENKS ve PYNK'nin el ele verip halkını koruması gerektiğinin altını çizdi./Rudaw