Kobani davası: Mahkeme başkanı görevden alındı

Kobani Davası için görevlendirilen Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak’ın sağlık sorunları nedeniyle görevden alındığı, yerine ise Yıldıray Kaya’nın atandığı bildirildi.

Kobani davası: Mahkeme başkanı görevden alındı

Kobani Davası için özel olarak görevlendirilen Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla görevden alındığı öğrenildi.

Kobani davası avukatlarından Mesut Özer, dava için özel olarak görevlendirilen Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak'ın görevden alındığını doğrulayarak Rûdaw'a konuyu değerlendirdi.

“Koronavirüse yakalanmıştı”

Çolak’ın sağlık sorunları olduğunu belirten Avukat Mesut Ozer, "Kobani davasına bakan mahkemenin başkanı Bahtiyar Çolak bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Bildiğiniz gibi daha önce koronavirüs yakalanmıştı. Uzunca bir süre duruşmalara da katılamadı. Aldığımız bilgilere göre Çolak'ın sağlık sorunları devam ediyor. Bahtiyar Çolak'ın görevden alınmasının yaşadığı sağlık sorunları ile ilgili olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çolak’ın yerine yeni mahkeme başkanı olarak Yıldıray Kaya’nın atandığı öğrenildi.

Kobani davası çerçevesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 kişi yargılanıyor.